Клімкін запропонував провести міжнародний аудит у «Л/ДНР»

Читать на русском
Міжнародні партнери, за словами міністра закордонних справ, будуть тільки раді допомогти в цьому питанні.

У «Л/ДНР» потрібно провести міжнародний аудит.

Як пише «Слово і Діло», про це, коментуючи заяву після останнього засідання ТКГ щодо економічної блокади Донбасу, заявив голова МЗС Павло Клімкін в інтерв'ю ТСН у четвер, 13 червня.

Він зазначив, що стосовно блокади поширено багато міфів, які тільки розбурхують і без того емоційно заряджене суспільство. Однак у цьому питанні потрібна реальна безпека.

«Але щодо блокади, то це це реальна безпека, ефективна і контрольована. А друге – ви ж пам'ятаєте, що сталося з тим, що у нас вкрали всі ці підприємства, всі компанії, що там відбувається. Тому нам потрібна, я давно кажу, міжнародна адміністрація, нам потрібен міжнародний аудит, що вони там зробили, спалили на металобрухт, щось розбили вщент. Подивитися, що з нашими активами, це наші активи, потім після міжнародного аудиту їх потрібно перереєструвати», – наголосив Клімкін.

Він додав, що ці підприємства пмають стати знову українськими платниками податків і працювати в українському правовому полі.

«мають бути практичні умови для того, щоб у нас був доступ, і лише після того безпека й правові економічні умови», – зазначив голова МЗС.

Відповідаючи на запитання, хто має приєднатися до цього міжнародного аудиту, Клімкін сказав: «Звичайно, ми разом з нашими міжнародними партнерами, ми можемо про це домовитися. Вони будуть більш ніж раді допомогти, я вас запевняю».

Міністр закордонних справ наголосив, що потрібно, щоб міжнародна адміністрація зайшла в ОРДЛО з поліцейським або миротворчим компонентом, оскільки хтось має готувати непідконтрольні Києву території до майбутніх виборів.

Нагадаємо, під час переговорів у Мінську 5 червня анонсували зняття блокади з «Л/ДНР».

Тоді екс-президент Петро Порошенко заявив, що пішовши на цей крок, Україна демонструє готовність стати на коліна.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: