Держдеп розповів про терміни перебування контингенту США в Сирії

Читать на русском
Cпецпредставник США у справах Сирії Джеймс Джеффрі заявив, що Білий дім поки не знає, скільки часу американський військовий контингент перебуватиме в арабській республіці.

Cпецпредставник США у справах Сирії Джеймс Джеффрі заявив, що Білий дім поки не знає, скільки часу американський військовий контингент перебуватиме в арабській республіці.   За його словами, військові «залишатимуться в надзвичайно обмеженій кількості на північному сході і в Ет-Танфе, щоб продовжувати операції із «зачистки» і забезпечення стабільності», передає «Слово і Діло» з посиланням на ТАСС.

Трамп пообіцяв за два дні повністю перемогти ІДІЛЗа його словами, генерали говорили йому, що для виконання цього завдання буде потрібно два роки, але він вважає, що це занадто довго.

У грудні 2018 року Трамп оголосив про перемогу над бойовиками в Сирії і повідомив про швидке виведення військових США з республіки. Однак терміни виходу з країни постійно пересувалися.

21 лютого союзники Вашингтона відмовилися залишитися в САР після виведення контингенту США, додавши при цьому, що готові переглянути свої плани. Наступного дня в Білому домі ухвалили рішення залишити в Сирії «миротворчу групу» на деякий час.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: