Трамп вирішив залишити американські війська в Сирії

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп написав членам Конгресу, що тепер він на 100 відсотків згоден зберегти військову присутність американців у Сирії.

Президент США Дональд Трамп написав членам Конгресу, що тепер він «на 100% згоден» зберегти військову присутність американців у Сирії.

Як передає «Слово і Діло», про це повідомляє NBC news.

Трамп заявив про контроль над 100% території ІД у СиріїСША встановили повний контроль над територією, яку раніше окупувало терористичне угрупування «Ісламська держава» в Сирії.

«Через два місяці після оголошення про те, що всі війська США залишають Сирію, президент Дональд Трамп написав членам Конгресу, що тепер він на 100% згоден із збереженням військової присутності в Сирії», - йдеться в повідомленні.

Як зазначає видання, 22 лютого двопартійна група сенаторів і членів Палати представників написала Трампу листа, аплодуючи його рішенню зберегти невелику групу армії США в Сирії.

«Ми підтримуємо невеликі американські стабілізуючі сили в Сирії», - написала група, додаючи, що сила, «яка включає в себе невеликий контингент американських військ і сухопутних військ від наших європейських союзників, необхідна для забезпечення стабільності та запобігання поверненню ІДІЛ».

У копії листа, яку отримала NBC, президент виділив параграф про мету США в Сирії, в якому йшлося: «Як і ви, ми прагнемо до того, щоб усі досягнення в Сирії не були втрачені, щоб ІДІЛ ніколи не повернувся, що Іран не заохочується, і що ми консолідуємо наші досягнення і забезпечуємо кращий результат у Женеві в американських інтересах».

«Я згоден на 100%. Робота проводиться», - відповів президент Трамп, написавши про це прямо на листі й підписавши його.

Як повідомлялося, у грудні минулого року Дональд Трамп несподівано заявив, що вирішив згорнути місію США в Сирії. Таке рішення президент пояснював перемогою над «Ісламською державою».

Наприкінці минулого місяця стало відомо, що Вашингтон планує залишити в Сирії близько 400 військовослужбовців після того, як сирійські демократичні сили завершать розчищення Багуза.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: