Назарбаєв отримав звання почесного сенатора

Читать на русском
Колишній президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв після своєї відставки з поста президента отримав звання почесного сенатора.

Колишній президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв після своєї відставки з поста президента отримав звання почесного сенатора.

Як пише «Слово і Діло», він запевнив, що братиме участь у роботі верхньої палати парламенту, передає TengriNews.

Назарбаєв пішов у відставку після 30 років при владі. Чому та чи вплине це на Україну?Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв пішов у відставку після 30 років правління країною. Чому та чи позначиться це на геополітичному векторі, міркували з експертами.

У своєму виступі перед сенаторами Назарбаєв назвав Казахстан «островом стабільності в цьому світі, який полихає «, для чого довелося докласти багато зусиль.

І моє рішення, прийняте в цьому році, це вивірене, нормальне рішення заради стабільності держави, задля майбутнього і наступності політики, яку я проводив останні 30 років «, - сказав він.

Назарбаєву надали статус почесної сенатора. Йому вручили посвідчення та знак почесного сенатора. Статус дає можливість брати участь у засіданнях палати, в прийнятті рішень, вносити свої пропозиції. Однак спеціальний статус не дає права брати участь в голосуваннях сенату.

Нагадаємо, 19 березня Нурсултан Назарбаєв заявив, що йде з поста президента Казахстану. Після цього він назвав свого наступника - спікера сенату парламенту Касим-Жомарта Токаєва. Назарбаєву 78 років. Президентом Казахстану він став 24 квітня 1990 року. До цього він очолював ЦК Компартії Казахської РСР.

Новий президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв оголосив дострокові вибори глави держави на 9 червня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: