Скандальний забудовник Репа хоче домовитися із суддею щодо зменшення застави – ГПУ

Читать на русском
За даними слідства, Олег Репа незаконним шляхом виводив кошти із будівництва, і дана справа і досі знаходиться у суді.

ГПУ бачить «заінтересованість» судді Печерського суду міста Києва Віталія Писанця на користь Олега Репи – забудовника скандального довгобуду ЖК «Шевченківський квартал». Писанець 12 червня має розглянути клопотання про зменшення розміру застави для Олега Репи – із 7,6 мільйонів гривень до одного мільйона гривень.

Про це заявив прокурор Генеральної прокуратури України Олександр Новіков, передає «Слово і Діло».

«Ми вже отримали одну відмову у задоволенні клопотання, і ми бачимо заінтересованість судді (Писанця Віталія – Ред.). І будемо однозначно клопотати про його відвід», - сказав О.Новіков.

Джерела «Слово і Діло» у ГПУ зазначають, що в 2015-му році Віталій Писанець уже розглядав кримінальне провадження, у якому Олег Репа був у статусі підозрюваного. Мова йде про ще одне скандальне будівництво – ЖК «Перлина Троєщини». За даними слідства, Олег Репа незаконним шляхом виводив кошти із будівництва, і дана справа і досі знаходиться у суді. «Писанець визнав Репу потерпілою стороною. Тобто, він замінив статус забудовника із «підозрюваний» на «потерпілий». Це нонсенс», - зазначило наше джерело.

Нагадаємо, 4 червня 2019 року Київський апеляційний суд відмовив Олегу Репі у зменшенні розміру застави в 12 разів, визнавши 7,6 мільйони гривень прийнятною та обгрунтованою. Тоді в ході судового засідання прокурор Генпрокуратури Олександр Новіков нагадав суду, що Олег Репа до 2014 року був учасником організованої злочинної групи та наніс державі збитків на 31 мільйон гривень.

«Він займався самовільним захопленням ділянок, брав кошти громадян. Є понад сто постраждалих громадян. Репа вчиняв частину цих дій під час вручення йому підозри, під час внесення до суду обвинувального акту щодо нього в частині участі забудови земельної ділянки на вул. Закревського, 42-а в місті Києві «Перлина Троєщини». Вже подані до суду матеріали про аналогічні справи привласнення коштів громадян. Це свідчить про свідоме ігнорування Репою норм закону», – пояснив прокурор, додавши при цьому, що жоден із чотирьох житлових комплексів, які будує Олег Репа, досі не добудовані.

За даними ГПУ, забудовник ЖК Шевченківський квартал Олег Репа вчиняє злочинні дії, продовжуючи продавати квартири в заарештованому Генпрокуратурою житловому комплексі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: