Репа продовжує злочинні дії на ЖК «Шевченківський квартал» попри арешт будівництва – прокурор

Читать на русском
Забудовник ЖК Шевченківський квартал Олег Репа продовжує вчиняти злочинні дії, і продовжує продавати квартири в заарештованому Генпрокуратурою житловому комплексі.

Забудовник ЖК «Шевченківський квартал» Олег Репа продовжує вчиняти злочинні дії й продовжує продавати квартири в заарештованому Генпрокуратурою житловому комплексі.

Про це під час судового засідання заявив прокурор Генеральної прокуратури України Олександр Новіков, передає «Слово і Діло».

Прокурор нагадав, що в ході досудового розслідування ГПУ наклала заборону на будівництво та, в тому числі, продаж квартир у ЖК «Шевченківський квартал». Олегу Репі заборонено навіть з’являтися у відділі продажу житлового комплексу.

«У минулу п’ятницю, 24 травня, слідчі зафіксували, що відділ продажу ЖК «Шевченківський квартал» продовжує працювати незаконно. В офісах працюють менеджери, вони запрошують потенційних покупців на зустрічі і пропонують придбати квадратні метри, обіцяючи здати будинок в експлуатацію в лічені місяці. Тобто, людей свідомо вводять в оману. Олег Репа продовжує вчиняти злочинні дії», - сказав Новіков.

За його словами, те, що підозрюваний продовжує злочинну діяльність, і змусило ГПУ звернутися до суду для заміни запобіжного заходу – замість сплати суми застави (понад 7 млн грн) – тримання під вартою.

Нагадаємо, вже втретє суд переносить розгляд клопотання прокурора Генеральної прокуратури України про зміну запобіжного заходу для Олега Репи на тримання під вартою. 26 квітня суддя Печерського районного суду міста Києва Олена Бусик перенесла розгляд цього клопотання на 15 травня 2019 року. Але у призначений час судове засідання так і не відбулося – суддя перенесла його знову – на 27 травня.

«Це є пряма вимога закону – застосувати запобіжний захід «тривання під вартою» для таких випадків», - підкреслив прокурор.

«Слово і Діло» вирішило переконатися у правдивості слів прокурора, і зателефонувало за номером офісу продажів ЖК «Шевченківський квартал», що був вказаний на офіційному сайті житлового комплексу – (044) 338-10-11.

Телефонну слухавку підняв менеджер, який представився Максимом.

«Ми продаємо квартири у другій секції (по 18 тис. грн за квадрат) та третій секції (по 16 тис. грн за квадрат). Друга секція буде здана в експлуатацію цього літа, а третя секція – у четвертому кварталі. У другій секції у нас ведуться фасадні роботи, а в третій секції ми вже вікна вставляємо», - розповів менеджер.

Тобто, попри накладений арешт на будівництво, за словами менеджера, будівельні роботи продовжують вестися. У відповідь на запитання про легальність будівництва та наявність судових справ, у яких фігурує ЖК та його забудовник, у відділі продажу категорично відкинули наявність будь-яких проблем.

«У кожного великого забудовника є проблеми. Але у нас зараз проблем нема», - сказав Максим.

Нагадаємо, відповідно до матеріалів кримінального провадження, раніше в органи досудового слідства звернулися 43 інвестори ЖК «Шевченківський квартал», яких слідство визнало постраждалою стороною. Правоохоронці встановили, що сумарно тільки цим інвесторам було завдано збитків сукупно в сумі 22 млн грн. Зараз справу розглядає Печерський районний суд міста Києва.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: