Пожежа в Одесі: виявили місце виникнення пожежі

Читать на русском
У згорілому корпусі кілька місяців тому встановили протипожежну сигналізацію, а персонал пройшов навчання.

Осередок виникнення пожежі в Одеському обласному медичному центрі психічного здоров'я (колишня психіатрична лікарня №1) знаходився в приміщенні для сушіння білизни.

Як пише «Слово і Діло», про це на брифінгу у вівторок, 11 червня, у Києві повідомив заступник директора департаменту попередження надзвичайних ситуацій ДСНС Руслан Буханець, повідомляє Думська.

У ДСНС розповіли подробиці пожежі в психлікарні в ОдесіУ відділенні Одеського обласного медичного центру психічного здоров’я сталася пожежа. Рятувальники кажуть, що будівля почала горіти з даху.

Він підтвердив, що найімовірнішою причиною пожежі фахівці вважають занесення стороннього джерела запалювання ззовні, тобто це не пов'язане з несправністю обладнання. Утім, це не означає, що лікарню підпалили: пожежа могла стати результатом і куріння в недозволеному місці.

«Будівлю психлікарні ввели в експлуатацію більше 50 років тому, - сказав він. - Там регулярно проводилися перевірки дотримання правил пожежної безпеки. Проводилися вони й у 2017 році, і 2018 році, а остання перевірка пройшла в березні цього року. Керівники установи та обласної ради вживали заходів щодо поліпшення протипожежного стану. Більше половини виявлених недоліків було усунуто. Зокрема, почався процес монтажу протипожежної сигналізації, яка в тому корпусі, де спалахнула пожежа, уже працювала. Було приведене до ладу електрообладнання будівлі, персонал пройшов відповідні навчання, а на об'єкті створили добровільну пожежну дружину», - зазначив чиновник.

Нагадаємо, увечері 10 червня в Одесі сталася пожежа в корпусі обласної клінічної психіатричної лікарні №1. У результат НП загинуло шість осіб, п'ятьох було госпіталізовано. Також повідомлялося, що на момент пожежі в медцентрі перебували 53 людини. Середній вік пацієнтів установи - від 70 до 90 років, багато з них були в тяжкому стані і не могли самостійно пересуватися.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: