Суд зняв браслет з екс-директора Чорнобильського комбінату

Читать на русском
Столичний райсуд дозволив підозрюваному антикорупційними правоохоронними органами колишньому керівнику спецкомбінату вільно пересуватися Україною.

Суд зняв електронний браслет з колишнього директора державного спеціалізованого підприємства «Чорнобильський спецкомбінат» Михайла Грабчука, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у нанесенні збитків на понад мільйон гривень.

Таке рішення 5 червня ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вікторія Жовноватюк за результатами розгляду клопотання САП про продовження обов'язків, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, Грабчука відпустили під особисте зобов'язання. Також на нього поклали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатись з Києва і Київської області без дозволу; повідомляти слідчого про зміну місця проживання та/або роботи; утриматись від спілкування зі свідками і носити електронний браслет. У зв'язку з наближенням дати завершення дії обов'язків прокурор САП просив суд продовжити строки.

Вивчивши клопотання, суддя Жовноватюк задовольнила його частково. Так, вона зняла браслет з екс-директора спецкомбінату і дозволила йому вільно пересуватися Україною.

Нагадаємо, 10 квітня НАБУ повідомило Грабчуку про підозру. Як встановили детективи, Грабчук у 2016 році підписав низку угод про постачання пального з переможцем аукціону приватним підприємством «ТТ-Нафта». Проте у подальшому, всупереч умов підписаних договорів та п.2 ч.4 ст.36 Закону України «Про публічні закупівлі», відповідно до якого істотні умови договору про закупівлю не можуть змінюватися після його підписання до виконання зобов'язань сторонами в повному обсязі, директор держпідприємства підписав додаткові угоди про збільшення ціни товару.

При цьому, Грабчуку було достовірно відомо про відсутність документального підтвердження коливання (збільшення) ринкової ціни товару, як підстави для укладення додаткових угод про підняття закупівельної ціни дизельного пального. Як наслідок, ціни за пальне суттєво збільшились, натомість його кількість – зменшилась, що призвело до безпідставного отримання «ТТ-Нафта» грошових коштів за поставку палива.

Загалом, зловживання посадовця завдали ДСП «Чорнобильський спецкомбінат» шкоди у вигляді безпідставного перерахування вказаним підприємством майже 1 млн гривень за придбання палива по завищених цінах та у менших об'ємах ніж визначені договором.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: