Конфлікт на «Барабашово»: постраждалий у важкому стані

Читать на русском
Оператор 24 каналу Вадим Макарюк, на якого напередодні напали у Харкові під час сутичок на ринку Барабашово у реанімації.
Ілюстративне фото.

Оператор 24 каналу Вадим Макарюк, на якого напередодні напали у Харкові під час сутичок на ринку «Барабашово», наразі перебуває у реанімації.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє сайт телеканалу.

Кернес не змінив дорожньо-транспортну схему на «Барабашово», хоча обіцявМер Харкова Геннадій Кернес не зміг змінити дорожньо-транспортну схему в районі станції метро «Академіка Барабашова».

У ЗМІ зазначають, що представники «Національного корпусу» накинулись на оператора: залили очі газом, розбили обличчя, розтрощили камеру і витягли звідти карту пам'яті з відзнятим матеріалом. Внаслідок крововиливу у мозок у Вадима стався інсульт.

За даними телеканалу, наразі стан Вадима тяжкий. Лікарі зазначили, що перші три дні після побиття будуть найважчими.

Сьогодні Вадим відзначає своє 36-річчя. Під лікарнею зібралися багато друзів, аби привітати та підтримати його.

Нагадаємо, оператор знімав матеріал на ринку «Барабашово», коли стався конфлікт між підприємцями та активістами. Після того, як його привезли до лікарні, він сказав, що кілька нападників бігли за ним, а потім побили.

Слідчі відкрили кримінальні провадження за статтею 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста), статтею 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) та статтею 187 (розбій) ККУ. Максимальне покарання за санкціями статей передбачає до 10 років позбавлення волі.

Всього у результаті сутичок 7 червня на території ринок «Барабашово» постраждали 9 осіб. У поліції повідомляють, що група невідомих із близько 50 осіб зайшли на територію ринку для з’ясування спору майнового характеру з підприємцями.

Згодом перемови перейшли у конфліктну ситуацію. Для врегулювання ситуації на місце події прибули посилені наряди батальйону особливого призначення та спецпідрозділ патрульної поліції з охорони громадського порядку ТОР.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: