Убивство словацького журналіста замовив росіянин, заявив виконавець

Читать на русском
Підозрюваний у вбивстві словацького журналіста Яна Куцяка та його нареченої Мартіни Кушнірової заявив, що замовником убивства був російськомовний невідомий чоловік.

Колишній військовий Мирослав Марчек, підозрюваний у вбивстві словацького журналіста Яна Куцяка та його нареченої Мартіни Кушнірової, заявив, що замовником убивства був російськомовний невідомий чоловік.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє видання Noviny.

Інформацію про те, що замовником був іноземець, Марчек дізнався від іншого підозрюваного у вбивстві Золтана Андруско. Про це, як повідомляє теленканал Joj, Марчек заявив у своїх показах слідчим 11 квітня цього року.

Раніше Марчек зізнався, що саме він стріляв у журналіста та його наречену.

Ось що Марчек зазначив у своїх показах: «Золтан Андруско сказав, що це замовлення є для одного його знайомого, росіянина, який погано розмовляє словацькою. Він говорив, що пан є журналістом, та пише деякі речі, які йому не подобаються».

Зауважимо, такі покази Марчека заплутують справу, адже обвинувачення у наказі убити Куцяка висунуто наближеному до партії влади мультимільйонеру Маріану Кочнеру.

Яна Куцяка та його наречену Мартіну Кушнірову було убито 21 лютого 2018 року. Резонансне убивство викликало великі протести в Словаччині, після чого прем'єр-міністр Роберт Фіцо, міністр внутрішніх справ Роберт Каліняк і глава поліції Тібор Гаспар були змушені подати у відставку.

«Слово і Діло» писало, що підраховано, скільки нападів на журналістів відбулося в Україні з початку року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: