Порядок денний Ради: законопроект про ТСК та звільнення очільників МЗС, МОУ та СБУ

Читать на русском
Рада сьогодні проведе фінальне голосування за законопроект про ТСК із нормами про імпічмент та розгляне президентські проекти постанов про звільнення голів МЗС, Міноборони і Служби безпеки.

Верховна Рада сьогодні проведе фінальне голосування за законопроект про ТСК із нормами про імпічмент та розгляне президентські проекти постанов про звільнення голів МЗС, Міноборони і Служби безпеки.

Про це свідчить порядок денний на 6 червня, опублікований на сайті парламенту, пише «Слово і Діло».

Вранці депутати завершать розгляд законопроекту про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії із нормами про імпічмент. Раніше спікер парламенту Андрій Парубій анонсував фінальне голосування приблизно о 10:40-11:00.

Потім планують ратифікувати зміни і доповнення до додатка XXVII до Угоди про асоціацію між Україною і ЄС.

Після цього на розгляді кілька євроінтеграційних законопроектів, зокрема у другому читанні - щодо імплементації актів законодавства ЄС у сфері технічного регулювання, а в першому - про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення гармонізації кримінального законодавства з положеннями міжнародного права.

Окрім того, депутати мають намір остаточно доручити Міноборони визначити відповідальний за військові стандарти орган.

Заплановано і голосування за законопроект № 3433, який передбачає додатковий захист іноземців та осіб без громадянства, які брали участь у захисті територіальної цілісності та недоторканності України.

Народним депутатам запропонують включити до порядку денного низку законопроектів, у тому числі 13 варіантів про незаконне збагачення та президентський і альтернативний на цю ж тему.

Верховна Рада планує розглянути у другому читанні законопроект про фахову передвищу освіту; встановити відповідальність за незаконні дії із держнагородами і наругу над місцем поховання захисника України.

У плані роботи - проект постанови про увічнення пам'яті борця за незалежність України, Героя України Левка Лук'яненка.

Парламент має визначитися у питаннях відставки Павла Клімкіна, звільнення Степана Полторака і Василя Грицака.

Тільки після цього мають намір перейти до розгляду проекту Виборчого кодексу в другому читанні (однак і після цього питання у порядку денному є законодавчі акти, зокрема ратифікації).

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: