Створили петицію, яка закликає до презумпції політичної винуватості політика за невиконану обіцянку

Читать на русском
На сайті парламенту з'явилася петиція про презумпцію політичної винуватості політика за невиконану обіцянку.

3 червня 2019 року на сайті Верховної ради України була зареєстрована петиція про презумпцію політичної винуватості політика за невиконану обіцянку.

Про це пише «Слово і Діло».

Автор петиції Сергій Гордієнко запропонував з метою підвищення відповідальності політика за опубліковану в будь-який спосіб обіцянку, запровадити в Україні правовий принцип «Презумпція політичної винуватості».

За цим принципом особа, яка професійно займається політичною діяльністю, обіймає або прагне до певної громадської посади і не виконала опубліковану в будь-який спосіб обіцянку без об'єктивних на те причин (смерть, позбавлення волі, визнання недієздатним), вважається такою, що вчинила політичний злочин і позбавляється права займатися політичною діяльністю, поки політик не доведе зворотне в судовому порядку.

На цей момент петиція зібрала 1 підпис з необхідних 25 тисяч голосів. Збір підписів триватиме до 3 вересня.

Нагадаємо, понад 25 тисяч українців підписали звернення з вимогою скасувати петицію про відставку президента України Володимира Зеленського.

23 травня менш ніж за добу петиція з вимогою відправити Зеленського у відставку набрала необхідну для розгляду кількість голосів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: