У Мін'юсті розповіли, що буде з ув'язненими одеської колонії

Читать на русском
У найближчі дні буде представлено план переведення ув'язнених з бунтівної колонії в Одесі.

Ув'язнених виправної колонії №51 в Одесі переведуть у пенітенціарні установи Херсонської і Миколаївської областей.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це 31 травня розповів заступник міністра юстиції Денис Чернишов, передає Укрінформ.

«Під час цих подій, що сталися, ув'язнені спалили лазню, магазин, чергову частину, а це не дозволяє нормально функціонувати цій установі. Тому було прийняте рішення... Скажімо так: відновлення - це будуть мільйони й мільйони гривень. Тому в силу того, що в нас є надлишкові місця в південному регіоні, буде в найближчі дні представлено план. Поки в три установи - базові у південному регіоні - можуть бути переміщені в'язні», - сказав Чернишов.

Він додав, що під час переведення ув'язнених врахують їхнє максимальне наближення до родичів, щоб ті могли їх відвідувати.

На уточнювальне запитання, у які саме області переведуть ув'язнених, Чернишов відповів: «Це Херсонська і Миколаївська області».

Заступник міністра також повідомив, що на сьогоднішній день у колонії №51 знаходяться 445 ув'язнених, що, за його словами, становить менше 50% наповнення, і відповідно до постанови Кабінету міністрів дозволяє розглядати питання про оптимізацію цієї установи.

Також Чернишов повідомив, що сьогодні вранці відбулося засідання комісії Міністерства юстиції щодо оптимізації установ виконання покарань, на якому було розглянуто доповідну записку про стан колонії №51 і пропозиції щодо її подальшого функціонування.

На запитання від журналіста Укрінформу, що буде на місці колонії №51 після переведення ув'язнених, заступник міністра заявив, що держава вирішить, що буде замість колонії.

«Держава буде вирішувати, що буде на місці колонії: це державна власність», - сказав він.

Раніше стався бунт в одеській колонії, який потрапив на відео. Повідомлялося, що під час бунту постраждали 15 силовиків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: