Причетні до розкопок у Криму потраплять під українські санкції

Читать на русском
Через незаконні археологічні розкопки 28 російських наукових і музейних установ можуть потрапити під санкції.

Міністерством з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України ініційовано введення санкцій до 28 наукових та музейних установ РФ, які проводили археологічні розкопки в анексованому Криму.

Як пише «Слово і Діло», про це 30 травня повідомила прес-служба міністерства.

«Протягом останніх п'яти років Російська Федерація активно проводить незаконні археологічні розкопки. До розкопок залучено ряд провідних наукових і музейних установ Російської Федерації. Активну участь в археологічних розкопках беруть кримські наукові установи, які були незаконно зареєстровані як російські юридичні особи», - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що деякі розкопки проходили в рамках будівництва транспортного переходу через Керченську протоку.

«За період 2014 - 2018 років Мінкультури РФ було прийнято понад 90 наказів про видачу дозволів на проведення археологічних розкопок на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя», - зазначили у відомстві.

Раніше РНБО підтримала персональні економічні санкції щодо російських компаній, політиків і депутатів, працівників силових структур за сприяння агресивних дій проти України.

Нагадаємо, 25 грудня Росія розширила санкційні списки щодо українців. Список фізичних осіб тепер налічує 567 осіб, а юридичних осіб 75.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: