Знайшли тіла всіх загиблих у катастрофі Мі-8 військових

Читать на русском
Тіла всіх загиблих під час аварії вертольота виявлені. В області тимчасово заборонили польоти.

Після аварії вертольота ЗСУ Мі-8 під час навчань на Рівненщині заборонили польоти, тіла всіх загиблих військових знайдені.

Як пише «Слово і Діло», про це в четвер, 30 травня, в ефірі «112 Україна» повідомив заступник командира 16-ї окремої авіабригади Михайло Шур.

Назвали імена загиблих під час катастрофи військового вертольота Мі-8У Сухопутних військах Збройних сил України повідомили імена чотирьох військовослужбовців, які загинули під час катастрофи вертольота на Рівненщині.

«Зараз польоти заборонені, тривають слідчі дії. Це був не перший політ, була друга льотна зміна на цьому тижні. За планом з 18:00 ми проводили польоти. Машина була після капітального ремонту, не можу вказати рік техніки», - розповів Шур.

Він повідомив, що загиблий лейтенант Павло Дацюк був бортовим техніком, а капітан Василь Романюк був бортовим техніком-інструктором. «У льотній практиці є таке, що не можеш ти за один день полетіти самостійно і виконувати всі необхідні завдання. Порядок допуску до виконання самостійних польотів як у льотчиків, так і бортових техніків», - зазначив заступник комбрига.

Шур розповів, що загиблі військові були досвідчені.

«Це (Ігор Мазепа) командир нашої бригади, досвідчений льотчик першого класу. Брав участь із самого початку в подіях, що відбувалися на сході країни. Має державну нагороду за виконання різних завдань. Ним було врятовано дуже багато поранених з небезпечних ділянок передової. Весь екіпаж був досвідчений. Крім того, майже всі вони неодноразово брали участь у миротворчих операціях. Досвід величезний», - додав Шур.

Заступник командира бригади також повідомив, що ці польоти були нічні, без окулярів нічного бачення.

Окрім того, він повідомив, що тіла всіх загиблих знайдено. «Знайшли всіх чотирьох, далі медицина розбирається», - сказав Шур.

Як повідомлялося, військовий вертоліт Мі-8 розбився напередодні пізно ввечері. У результаті падіння вертольота загинули чотири людини.

Президент України Володимир Зеленський доручив голові Генштабу ЗСУ генералу Руслану Хомчаку взяти розслідування обставин трагедії під особистий контроль.

Держбюро розслідувань відкрило справу за статтею про порушення правил польотів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: