Зеленський поспілкувався з новим президентом Литви

Читать на русском
Президент України і його литовський колега домовилися підтримувати особистий діалог і обговорили можливі подальші двосторонні контакти.

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з новообраним президентом Литовської Республіки Гітанасом Науседою і привітав його з перемогою на виборах.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба глави Української держави.

«Президент побажав Гітанасу Науседі успіхів у розвитку Литовської держави. Він також подякував литовській стороні за незмінну політичну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України та допомогу у зміцненні обороноздатності нашої країни», - йдеться в оприлюдненому на сайті президента України у вівторок вдень повідомленні.

Глава держави наголосив на важливій ролі Литви в підтримці курсу європейської та євроатлантичної інтеграції України.

«Крім цього, був підтверджений обопільний настрій на зміцнення стратегічного партнерства України та Литви і поглиблення двостороннього співробітництва в усіх сферах взаємної зацікавленості», - йдеться в повідомленні.

Президент України і його литовський колега домовилися підтримувати особистий діалог і обговорили можливі подальші двосторонні контакти.

Раніше повідомлялося, що на виборах президента Литви переміг Науседа. Політик не має наміру зустрічатися з президентом РФ до тих пір, поки він не виведе російські війська з Криму.

Відзначимо, президент Литви обирається на п'ять років і не більше ніж на два терміни поспіль. З травня 2009 року цей пост займає Даля Грібаускайте.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: