Набув чинності закон про ринок електроенергії

Читать на русском
Ухвалений законопроект передбачає, що споживачі отримають можливість обирати постачальника електроенергії.

Закон про ринок електроенергії, який підписав президент України, набув чинності. Документ опубліковано в офіційній парламентській газеті «Голос України» 10 червня.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Олег СинюткаНародний депутат України
Синютка пообіцяв протягом року звести вітроелектростанціюСказано 7 листопада 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

Згідно з «Прикінцевими та перехідними положеннями» цього закону, він набирає сили наступного дня після дня його опублікування. Таким чином закон про ринок електроенергії набув чинності ще 11 червня.

Ухвалений законопроект передбачає, що споживачі отримають можливість обирати постачальника електроенергії.

При цьому запроваджується відповідальність для виробників електроенергії з відновлювальних джерел за постачання електроенергії нижче заявленого рівня.

Передбачається, що ринок електроенергії запрацює орієнтовно з 2019 року для промислових споживачів, а згодом — і для кінцевих.

Також законопроектом передбачається ліквідація держрегулювання цін на електроенергію. Тарифи за доступ трейдерів до електромережі визначатиме Нацкомісія з питань регулювання електроенергетики та комунальних послуг. При цьому надається можливість вільного продажу електроенергії самими споживачами.

Водночас законопроектом не забезпечується незалежність трейдерів, які постачатимуть електроенергію кінцевому споживачу.

Нагадаємо, у квітні ВР ухвалила закон про ринок електроенергії. 8 червня президент України Петро Порошенко підписав закон про ринок електроенергії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: