У трьох західних регіонах України зберігається загроза підтоплень

Читать на русском
Надзвичайна ситуація може скластися у Львівській, Волинській та Рівенській областях, попередили ряьувальники.

У західних регіонах України очікується продовження пiдвищення рiвнiв води у річках, є загроза підтоплень прирічкових населених пунктів.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС з посиланням на синоптиків, пише Слово і Діло.

Згідно з повідомленням, надзвичайна ситуація може скластися у Львівській, Волинській та Рівенській областях.

Зокрема, синоптики прогнозують пiдвищення рiвнiв води:

  • на рiчках басейну Захiдного Бугу (Львiвська, Волинська обл.) на 0,1 - 0,6 м над рiвнями 24 травня, з подальшим затопленням заплав, с/г угiдь.

При цьому підкреслюється, що зберiгається можливiсть перевищення вiдмiток затоплення прирiчкових населених пунктiв, будiвель, госпоб'єктiв у Сокальському районі Львiвськоi областi.

  • на рiчках басейну Прип'ятi на 0,2-0,8 м над рiвнями 24 травня, з подальшим затопленням заплав, с/г угідь та господарських споруд.

Можливе досягнення вiдмiтки затоплення доріг місцевого значення, господарських обєктів та с/г угідь у рядi сіл Любешівського, Маневицького, районів Волинської області та Сарненського району Рівненської області.

  • на р. Тиса - м. Чоп - 1170-1220 см (1007 см на 8 год. 25 травня), з утриманням води на заплавi.

Тим часом в Україні на 26 травня оголосили штормове попередження. У декількох регіонах прогнозується суттєве погіршення погодних умов.

Раніше в уряді заявили, що ситуація в постраждалих від паводка регіонах стабілізується.

Напередодні президент України Володимир Зеленський підписав указ про невідкладні заходи щодо подолання наслідків надзвичайної ситуації природного характеру на окремих територіях Закарпатської та Івано-Франківської областей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: