Кандидати Зеленського: хто може очолити уряд

Читать на русском
Валентин Краснопьоровполітичний експерт
Володимир Фесенкополітолог

Цілком ймовірно, що Володимир Зеленський буде домовлятися з Юлією Тимошенко і формувати більшість.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політичний аналітик Валентин Краснопьоров.

«Можуть розглядати варіант тимчасового прем'єра для тимчасового уряду. Претендент Тимошенко. З іншого боку, це всього лише два місяці. Може й не буде ніяких серйозних рухів зараз. Цілком можливо, що вона буде претендувати на пост прем'єра після виборів», - припускає аналітик.

Зеленський, Аваков, Коломойський, Тимошенко – всі вони працюють разом, акцентував експерт.

На його думку, це все одна політична система.

«Якщо вони візьмуть більшість разом – Тимошенко стане прем'єром. Однак, питання чи можуть вони взяти цю більшість?», - додав аналітик.

Політолог звернув увагу, що ніяких «нових обличь», яких обіцяли фактично немає. Богдан, Хомчак – всі вони були до й знову на арені, зазначив він.

«Ставка на групу «Приват». Група «Приват» завжди взаємодіяла з Тимошенко. У 2005-2006 роках Богдан представляв сторону уряду Юлії Тимошенко. Мова про судову суперечку про перегляд підсумків приватизації Нікопольського заводу феросплавів. НЗФ контролює група «Приват». Тому вони всі співпрацюють і давно», - розповів Краснопьоров.

Гройсман іде у відставку: топ обіцянок прем'єр-міністраПрем'єр-міністр України Володимир Гройсман станом на 22 травня виконав лише 41% своїх обіцянок.

Для тих, хто зумів відмежуватися від маркетингу все було зрозуміло давно, підкреслив він.

«Зеленський – це група «Приват». Група «Приват» - це добра взаємодія з Тимошенко. Значить буде далі співробітництво», - констатував Валентин Краснопьоров.

Також політолог Володимир Фесенко сумнівається, що можливо призначити «технічного прем'єра». Він пояснив, що згідно КУ і закону «Про Кабінет міністрів України», цей сценарій просто неможливий. Хоча, додав експерт, такий варіант міг би бути непоганим.

«Наприклад, непогано, щоб людина, яка не бере участі в парламентських виборах займалася підтримкою стабільності економіки, соціальної сфери, в чому є необхідність зараз», - додав Фесенко.

Політолог уточнив, що формально цю роль зараз виконуватиме перший віце-прем'єр Кубів.

Нагадаємо, Володимир Гройсман подав у відставку і закликав Зеленського внести кандидатуру нового прем'єра. Реакція соцмереж на рішення Гройсмана піти – в нашому огляді.

Раніше, про те, як Володимир Гройсман виконує свої обіцянки, ми писали в матеріалі «Життєвий принцип Гройсмана – виконання обіцянок: перевіряємо, чи так це».

Топ обіцянок прем'єр-міністра – на інфографіці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: