Карта ООС: ситуація на сході України на 24 травня

Читать на русском

Російсько-окупаційні війська збільшили кількість обстрілів наших позицій на лінії зіткнення до 11. Під час одного з них застосували заборонені Мінськими домовленостями міномети калібрів 120 та 82 мм.

Луганський напрямок

Цей обстріл з використанням противником зазначених мінометів, а також кулеметів великого калібру, став єдиним на цьому напррямку. Він відбувся після опівдня, окупанти упродовж 20 хвилин випустили 5 мін 120-го та 8 мін 82-го калібрів по позиціях підрозділів Об’єднаних сил в районі населеного пункту Золоте-4.

Донецький напрямок

Окупанти порушували режим тиші 10 разів, застосовуючи піхотне озброєння.

По 2 рази ворог відкривав вогонь по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил, обладнаних поблизу Чермалика і Авдіївки.

Так, біля Чермалика у другій половині дня противник застосовував станкові протитанкові гранатомети і стрілецьку зброю, а захисників Авдіївки у вечірній час обстрілював з ручних і підствольних гранатометів та стрілецької зброї.

З протитанкових ракетних комплексів були обстріляні позиції наших військ поблизу населених пунктів Миколаївка і Піски.

Зі станкових протитанкових гранатометів ворог вів вогонь близько 8-ї ранку – неподалік Старогнатівки, а з о пів на 8-му вечора протягом 45 хвилин – в районі Опитного.

Крім того, після 8-ї вечора з боку Верхньошироківського з автоматичних станкових гранатометів були обстріляні опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил біля Піщевика, а зі станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів з боку окупованого Українського – наші військовослужбовці, які виконують бойові завдання поблизу Павлополя.

Таким чином, протягом минулої доби обліковано 11 прицільних ворожих обстрілів. Противник випустив у наш бік загалом 13 мін калібру 120 та 82 мм.

Внаслідок обстрілів минулої доби один український воїн зазнав поранення. Наразі йому надається необхідна медична допомога.

За даними розвідки Об’єднаних сил, вогнем у відповідь 23 травня двох окупантів було знищено, ще одного – поранено.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: