Зеленський на iForum: Ми хочемо зробити «країну в смартфоні»

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський знову заявив, що має намір реалізувати ідею країни в смартфоні й надолужити відставання України в розвитку електронного уряду.

Президент України Володимир Зеленський знову заявив, що має намір реалізувати ідею «країни в смартфоні» й надолужити відставання України в розвитку електронного уряду.

Про це передає «Слово і Діло» з посиланням на Інтерфакс-Україна.

«Є звіт ООН про розвиток електронного уряду за 2018 рік, і ми з вами чітко можемо побачити, чого прагнути. Сьогодні, хоч би як сумно це звучало, ми програємо Казахстану, Білорусі, Узбекистану, Грузії, Молдові, країнам Балтії та агресору», - сказав він, виступаючи на iForum-2019 у четвер у Києві.

Зеленський зазначив, що за індексом людського капіталу України програє тільки РФ, Білорусі та Естонії.

«Тобто взагалі справа не в людях, реально ми маємо визнати, що справа в системі. Можете справді вважати мене наївним мрійником, але ми хочемо зробити «країну в смартфоні», «уряд у смартфоні», - наголосив він.

Зеленський зазначив, що цей процес має відбуватися на чотирьох рівнях: перший - інформація про державу, другий - комунікація з державою, третій - трансакції з державою, четвертий - залучення до управління державою.

«Як було б круто, що коли ти їдеш на роботу й не лише отримуєш новини, а реально контролюєш, які законопроекти подаються, можеш їх змінювати, доповнювати, яких людей обирають, як можна їх відкликати», - вважає він.

Зеленський попросив усіх, хто має різні інноваційні ідеї, звертатися з ними до його команди.

Раніше Зеленський виступаючи на українському форумі інтернет-діячів IForum в Києві розповів, чи можливі переговори з РФ.

Нагадаємо, в Україні почали впроваджувати автоматизований обмін даними між держустановами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: