Кількість народних депутатів в Раді треба переглянути - Стефанчук

Читать на русском
Кількість народних депутатів Верховної ради варто переглянути, оскільки населення України скоротилося.

Кількість народних депутатів Верховної ради варто переглянути, оскільки населення України скоротилося.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив представник президента у парламенті Руслан Стефанчук в інтерв'ю LB.ua.

Рада не включила до порядку денного законопроекти Зеленського: хто пішов проти президентаВерховна рада не включила до порядку денного два законопроекти президента Володимира Зеленського. Один з них стосувався зміни виборчої системи.

«Сьогодні обговорюють кількість депутатів: 450 - це багато чи мало. Є європейські норми представництва. Коли нас було 52 мільйони, то було досить, а коли ми після перепису населення побачимо, що нас 30 мільйонів, то для чого нам 450 депутатів? Тоді ми можемо говорити, що норми представництва порушені і кількість народних депутатів треба переглянути» , - розповів Стефанчук.

Нагадаємо, 20 травня президент Володимир Зеленський заявив, що розпускає Верховну раду 8 скликання, а 21 травня видав відповідний указ із датою перевиборів 21 липня.

Приводом до розпуску у Зеленського назвали «відсутність коаліції».

При цьому президент зустрівся з лідерами фракцій щодо перевиборів і домовився про проведення позачергового засідання парламенту 22 травня для зміни виборчого законодавства.

Однак 22 травня Верховна рада не внесла навіть до порядку денного законопроект президента України щодо зміни виборчого законодавства, який передбачає запровадження пропорційної виборчої системи і зниження прохідного бар'єру до 3%.

Спікер Андрій Парубій закрив засідання парламенту до 28 травня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: