Відставка Гройсмана: хто від цього виграв, а хто програв

Читать на русском
Тарас Загороднійполіттехнолог

Відставка Гройсмана після публічної вимоги Зеленського абсолютно логічна. Ніхто не хоче ризикувати прямим зіткненням з популярним президентом. Від цього більше мінусів, ніж плюсів.

Таку думку на своїй сторінці в Фейсбук висловив політтехнолог Тарас Загородній, передає «Слово і Діло».

«Таким чином у Гройсмана є шанс піти на вибори вже будучи «в опозиції до влади», а не будучи «грушею для биття». Правильніше було б звичайно вимагати звіту. Мабуть, був розрахунок на те, що Гройсман почне сильно триматися за крісло, але не судилося. Тепер за фактом відповідальність «за економіку» лягає на Зеленського», - пояснює політтехнолог.

Він зазначив, що гривня на міжбанку вже підскочила.

Життєвий принцип Гройсмана – виконання обіцянок: перевіряємо, чи так цеВолодимир Гройсман говорив, що виконання обіцянок – це його життєвий принцип. Слово і Діло перевірило, чи дотримується прем'єр свого принципу.

Також, на Зеленському тепер відповідальність і за зростання тарифів через великі апетити глави «Нафтогазу» Коболєва, додав експерт.

Крім того, уточнив він, на Зеленського технічно перекинуто відповідальність за перебіг переговорів з МВФ і можлива відсутність траншу, який дозволить спокійно пройти пікові виплати за зовнішніми боргами.

«Оскільки ніхто звіту вимагати не здогадався і влаштувати публічну прочуханку, то тепер Гройсман зі спокійною душею йде на вибори, фіксує те, що є та готовий уважно критикувати за будь-які промахи: коливання курсу гривні, зростання тарифів через апетити Коболєва, зрив переговорів з МВФ і т.д. Тобто пішов «з прибутком», а Зеленському залишив «збитки» - міркує Загородній.

«Політика штука підступна. Головне вчасно знайти винного. І уважно спостерігати, щоб не стати таким самому», - резюмував політтехнолог.

Нагадаємо, про те, як Володимир Гройсман виконує свої обіцянки, ми писали в матеріалі «Життєвий принцип Гройсмана – виконання обіцянок: перевіряємо, чи так це».

Також «Слово і Діло» з'ясувало, що про рішення прем'єра думають в соціальних мережах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: