Рада розпочала позачергове засідання - трансляція

Читать на русском
У Верховної раді розпочалося позачергове засідання, на якому народні обранці розглядатимуть внесення змін у закон про вибори народних депутатів України.

У Верховної раді розпочалося позачергове засідання, на якому народні обранці розглядатимуть внесення змін у закон про вибори народних депутатів України.

Як пише «Слово і Діло», трансляцію веде SKRYPIN.UA .

ВЕРХОВНА РАДА | ЗМІНА ВИБОРЧОГО ЗАКОНОДАВСТВА | ОНЛАЙНskrypin.ua

Вранці 21 травня в Адміністрації президента пройшли консультації голів фракцій парламенту і президента України з приводу розпуску Верховної Ради. На зустрічі були присутні новообраний глава держави Володимир Зеленський, голова фракції БПП Артур Герасимов, голова фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко, голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко, голова фракції «Самопоміч» Олег Березюк, співголова депутатської групи «Відродження» Віталій Хомутиннік, голова фракції «Народний фронт» Максим Бурбак, голова фракції «Опозиційний блок» Вадим Новинський, голова депутатської групи «Воля народу» Ярослав Москаленко, спікер парламенту Андрій Парубій, перший віце-спікер Ірина Геращенко, віце-спікер Оксана Сироїд, радник президента Андрій Богдан.

За результатами переговорів Олег Ляшко заявив про те, що дострокові вибори в раду відбутися 21 липня 2019 року.

Крім того, Олег Березюк повідомив, що президент ініціює внесення змін у закон про вибори народних депутатів. Зокрема, це скасування мажоритарної системи, а також зниження прохідного бар'єру для партій з 5% до 3%.

Увечері 21 травня Володимир Зеленський звернувся до Андрія Парубія з проханням скликати позачергове засідання Верховної ради України 22 травня.

Пізніше Парубій у себе в Twitter повідомив про те, що підписав розпорядження про скликання позачергового засідання парламенту. Призначено на 12:00 22 травня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: