ЗМІ повідомили про повернення Хорошковського в Україну

Читать на русском
Валерій Хорошковський покинув Україну в кінці 2012 року. За даними ЗМІ, він проживав у Монако.

Український бізнесмен, колишній глава СБУ і екс-віце-прем'єр-міністр часів президентства Віктора Януковича Валерій Хорошковський.

Як пише «Слово і Діло», про це у вівторок, 21 травня повідомляє програма Схеми: корупція в деталях.

Посилаючись на три незалежних один від одного джерела, журналісти повідомляють, що Хорошковський, який виїхав із країни в 2012 році, прилетів сьогодні до Києва приватним рейсом.

Валерій Хорошковський покинув Україну в кінці 2012 року. За даними ЗМІ, він проживав у Монако.

Як відомо, в лютому 2013 року український бізнесмен Дмитро Фірташ у партнерстві з колишнім тоді главою адміністрації президента України, наразі - нардепом Сергієм Льовочкіним придбали у Хорошковського компанію Inter Media Group, до якої входить телеканал Інтер.

Продавець пояснив цей крок відсутністю можливості забезпечувати розвиток групи. За його даними, угода була укладена, виходячи з оціночної вартості в $2,5 млрд.

У лютому 2015 року Group DF повідомила, що 100% акцій телеканалу Інтер повністю контролюються та управляються компаніями, власниками яких є Дмитро Фірташ (мажоритарний пакет) і Сергій Льовочкін (міноритарний пакет).

У той же час, у структурі власності телеканалу, зазначеної на сайті на кінець 2016 року, значну частку зберігав екс-мажоритарій власник каналу Валерій Хорошковський.

В кінці березня 2015 року група народних депутатів фракції Народний фронт попросила генпрокурора Віктора Шокіна перевірити джерело походження коштів на купівлю телеканалу Інтер бізнесменом Фірташем і Льовочкіним у Валерія Хорошковського.

Раніше в Україну повернувся екс-заступник глави Адміністрації президента Януковича Андрій Портнов.

Як повідомлялося, Портнов подав у Державне бюро розслідувань заяву із звинуваченням екс-президента України Петра Порошенка в скоєнні злочину.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: