Карта ООС: ситуація на сході України на 21 травня

Читать на русском

Ситуація на сході країни на 21 травня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Загальна кількість обстрілів наших позицій на лінії зіткнення майже не змінилася. Водночас, російсько-окупаційні війська більш активно застосовували заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 82 мм.

Загалом протягом минулої доби обліковано 10 обстрілів наших позицій, усі вони визначені як прицільні. Противник випустив у наш бік 34 міни 82-го калібру.

Внаслідок ворожих обстрілів минулої доби один український воїн зазнав поранення. Наразі йому надається необхідна медична допомога.

За даними розвідки Об’єднаних сил, вогнем у відповідь 20 травня одного окупанта було знищено, ще шістьох – поранено.

Напрямки

Луганський напрямок

Усі випадки використання противником мінометів калібру 82 мм зафіксовані тут.

5 прицільних обстрілів мали місце у вечірній час.

Так, двічі окупанти відкривали вогонь по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил, обладнаних неподалік Новгородського. Під час першого обстрілу на позиціях наших військ розірвалися 15 мін 82-го калібру, також ворог вів вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Другий раз противник застосував 82-й міномет, кулемети великого калібру та стрілецьку зброю.

З мінометів калібру 82 мм, автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї російсько-окупаційні війська обстрілювали позиції підрозділів Об’єднаних сил в районі населених пунктів Золоте-4 та Новотошківське.

По військовослужбовцях Збройних Сил України, які виконують бойові завдання біля населеного пункту Миколаївка Друга противник після 19-ї години майже 30 хвилин вів вогонь зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Донецький напрямок

Окупанти порушували режим тиші так само 5 разів, з різною інтенсивністю застосовуючи піхотне озброєння.

Зокрема, близько 1-ї ночі російсько-окупаційні війська зі станкових протитанкових гранатометів і кулеметів великого калібру обстріляли оборонців Гнутового, а з автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї – захисників Старогнатівки.

До опівдня з боку окупованої Ужівки противник з автоматичних станкових гранатометів півгодини вів вогонь по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил поблизу Водяного.

У вечірній час відмічені дві 20-хвилинні ворожі вогневі провокації із використанням великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї: близько 18-ї – неподалік Опитного, а з о пів на одинадцяту вечора – в районі Красногорівки.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 21 травня

Станом на 12:00 російсько-окупаційні війська двічі відкривали вогонь на Донецькому напрямку.

Вночі з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї були обстріляні позиції підрозділів Об’єднаних сил поблизу населеного пункту Водяне.

Крім того, з боку Верхньошироківського ворог з кулеметів великого калібру вів вогонь по наших опорних пунктах біля селища Гнутове.

Внаслідок обстрілів з початку поточної доби один військовослужбовець Об’єднаних сил з пораненням евакуйований для надання медичної допомоги до військового мобільного госпіталю.

На кожний обстріл наші підрозділи дали адекватну відповідь, втрати ворога уточнюються.

Підрозділи Об’єднаних сил надійно контролюють ситуацію на лінії зіткнення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: