США передали Україні контрбатарейні радари

Читать на русском
З 2014 року американські партнери передали в підрозділи ЗСУ 13 сучасних контрбатарейних радарів.

У селищі Дівички Київської області відбулася церемонія передачі урядом США двох сучасних контрбатарейних радарів класу AN / TPQ-36 для підрозділів Збройних сил України.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба Міноборони в понеділок, 20 травня.

Зазначається, що від американської сторони сертифікати на володіння засобами контрбатарейної боротьби вручив офіцер армії США підполковник Тодд Гоф.

Він зазначив, що передача сучасного озброєння українським військовим - це прагнення уряду і народу США допомагати Україні захищати свій суверенітет і територіальну цілісність.

«Ці контрбатарейні станції - частина допомоги США із забезпечення безпеки, вартість якої становить понад 1 млрд 100 млн доларів. США будуть продовжувати допомагати Україні, адже ми віддані справі захисту суверенітету і територіальної цілісності вашої країни. Крім цього, ми допоможемо Україні розвивати її оборонні інститути», - сказав Тод Гоф.

Усього, за даними Міноборони, з 2014 року американські партнери передали в підрозділи ЗСУ 13 сучасних контрбатарейних радарів.

Радари класу AN/TPQ-36 є найсучаснішими засобами контрбатарейної боротьби і призначені для виявлення і знищення артилерії. Радари знаходяться на озброєнні армії США. Станція контрбатарейної боротьби AN / TPQ-36 призначена для виявлення і визначення координат вогневих позицій мінометів, артилерійських знарядь і реактивних систем залпового вогню противника.

Нагадаємо, минулої осені США отримали від українського держпідприємства СЗТФ Прогрес радіолокаційну станцію 3D для протиповітряної оборони.

Також в Україні випробували новий контрбатарейний радар 1Л220УК, який призначений для розвідки позицій артилерії противника. Його тактико-технічні характеристики значно перевершують контрбатарейні радари, що знаходяться на озброєнні ЗСУ.

Як повідомлялося, Чалий розповів про плани США збільшити військову допомогу Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: