Карта ООС: ситуація на сході України на 20 травня

Читать на русском

Кількість збройних провокацій з боку російсько-окупаційних військ за минулу добу дещо зменшилася, і становила одинадцять обстрілів.

За повідомленням Штабу операції Об’єднаних сил із посиланням на дані української розвідки, минулої доби одного окупанта було знищено та одного поранено.

Донецький напрямок

Переважну більшість збройних провокацій, а саме дев’ять, російсько-окупаційні війська здійснили вчора на цьому напрямку.

Під ворожими обстрілами перебували оборонні позиції Об’єднаних сил поблизу Водяного, Новогригорівки, Авдіївки, Лебединського, Красногорівки, Мар’інки та Чермалика.

В районах згаданих населених пунктів противник застосовував переважно стрілецьку зброю та гранатомети різних типів, за виключенням с. Троїцького, де російсько-окупаційні війська, окрім піхотної зброї, відкривали вогонь з артилерії калібру 100 мм, витративши п’ять снарядів, а також із зенітної установки.

Усі ворожі обстріли були визначені як прицільні, тож українські військовослужбовці у шести випадках відкривали вогонь у відповідь зі штатної зброї.

Луганський напрямок

Вчора противник відкривав вогонь двічі, в одному з випадків застосувавши міномети 82-го калібру.

Так, об 11:40 окупанти випустили чотирнадцять мінометних снарядів калібру 82 мм в бік оборонців н.п.Золоте – 4. Вогневий наліт тривав близько двадцяти хвилин, українські військовослужбовці застосували у відповідь озброєння бойових машин піхоти.

Другим випадком порушення режиму перемир’я на Луганському напрямку став ворожий обстріл позицій наших військ на підступах до с. Новгородське.

Вогонь з БМП та станкових протитанкових гранатометів противник вів зі сторони н.п. Озерянівка. Аби придушити ворожу вогневу активність військовослужбовці зі складу Об’єднаних сил застосували по противнику кулемети великого калібру та озброєння бойових машин піхоти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: