Карта ООС: ситуація на сході України на 19 травня

Читать на русском

Протягом доби, що минула, російсько-окупаційні війська активізувалися на одному з напрямків щодо прицільних обстрілів позицій підрозділів Об’єднаних сил із застосуванням забороненого Мінськими угодами озброєння: артилерії та мінометів різних калібрів.

Загалом протягом минулої доби російсько-окупаційні війська здійснили 18 прицільних обстрілів позицій наших захисників, застосовуючи при цьому артилерію та міномети різних калібрів.

Внаслідок адекватного ведення вогню у відповідь підрозділами Об’єднаних сил, за даними розвідки, у складі російсько-окупаційних військ є втрати у живій силі.

Внаслідок ворожих обстрілів отримали поранення різних ступенів четверо наших героїв. Їх було евакуйовано до медичних закладів.

Луганський напрямок

Російсько-окупаційні війська порушили режим тиші загалом 8 разів.

Під прицілом російських окупантів перебували позиції наших мужніх захисників в районі Кримського. Тут ворог вів обстріли 5 разів.

З 02:20 окупанти відкрили вогонь від Сентянівки застосовуючи гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Наші оборонці Кримського вогнем у відповідь черговими вогневими засобами придушили ворожу активність протягом 20 хвилин.

О 03:55 противник розпочав мінометний обстріл наших позицій в районі Кримського. Знову ж від Сентянівки окупанти випустили протягом 35 хвилин 15 мін 120-го калібру. О 04:30 ранку, вже від смт Донецький ворог протягом 20 хвилин випустив по захисникам Кримського загалом 12 мін калібрів 120 та 82 мм.

З 07:35 під ворожим артилерійським вогнем перебували наші оборонці Новотошківського. Протягом 45 хвилин противник здійснив від окупованої Сентянівки 6 пострілів з артилерії калібру 152 мм, та 20 – з калібру 122 мм.

У цей же час від Сентянівки окупанти знову вели обстріл в напрямку Кримського. З 07:40, протягом півгодини, противник випустив 12 мін 120-го калібру та вів вогонь з озброєння БМП.

Після відносного затишшя, о 14:00 окупанти здійснили по оборонцях Кримського нетривалий обстріл з гранатометів різних систем.

Пізніше, з 15:45, протягом 20 хвилин, ворог випустив 14 мін 82-го калібру та вів обстріли з АГС та стрілецької зброї по нашим захисникам н.п. Південне. Противник вів обстріли від шахти ім. Гагаріна неподалік окупованої Горлівки.

Наші герої, які захищають Україну на Луганському напрямку, вели адекватні оборонні дії. На кожний ворожий обстріл підрозділи Об’єднаних сил відкривали вогонь у відповідь черговими вогневими засобами, при цьому чітко дотримуючись Мінських домовленостей.

Окрім цього, ввечері, з 21:20 в районі Станиці Луганської зафіксовано 10-хвилинний ворожий обстріл зі стрілецької зброї. Противник порушував режим припинення вогню від окупованої Миколаївки. Тут захисники України вогонь у відповідь не відкривали, традиційно дотримуючись на цій ділянці режиму тиші.

Донецький напрямок

Минулої доби російсько-окупаційні війська проявили активність ввечері. Тут, з 18:00 до опівночі, зафіксовано 10 ворожих обстрілів. З них 4 рази в районі Авдіївки, та тричі ворог вів вогонь по оборонцях н.п. Піски. Окупанти переважно застосовували гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

З 18:10 від окупованої Старомихайлівки ворог випустив декілька мін 82-го калібру по позиціях захисників н.п. Піски та протягом 50 хвилин вів вогонь з АГС та великокаліберних кулеметів.

Також бойові дії із застосуванням гранатометів та іншого піхотного озброєння велися поблизу Новоселівки Другої, Авдіївки, Пісків, Мар’їнки та Піщевика. При цьому з 19:45, протягом години, від окупованого міста Ясинувата ворог вів вогонь з озброєння БМП.

Захисники України щоразу адекватно придушували збройну активність російсько-окупаційних військ черговими вогневими засобами.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: