У Чернігові депутата міськради спіймали на хабарі

Читать на русском
Відзначається, що затриманий є головою постійної комісії з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин.

У Чернігові депутата міськради і керівника комунального підприємства затримали при отриманні хабара в 25 тис. доларів.

Про це в середу, 15 травня, повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань, пише «Слово і Діло».

Відзначається, що затриманий є головою постійної комісії з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин, а також директором комунального підприємства «Чернігівбудінвест».

«За даними слідства, директор комунального підприємства за попередньою змовою групою осіб із депутатом вимагали 50 000 доларів від підприємця за підписання договору про виділення в суборенду земельної ділянки для будівництва багатоквартирного житлового будинку на території міста Чернігова та подальше узгодження необхідних дозвільних документів щодо земельної ділянки», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що в разі відмови дати хабар, підприємцю погрожували неприємностями з СБУ. При отриманні першої частини хабара в розмірі 25 000 доларів особи були затримані.

Слідчі ДБР готують затриманим повідомлення про підозру в отриманні неправомірної вигоди посадовою особою в особливо великому розмірі (ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України). Також готується клопотання про обрання особам запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою і відсторонення від займаних посади.

У разі доведення провини, їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до 12 років.

Раніше в Хмельницькій області затримали на хабарі прокурора.

Також нагадаємо, в Чернівцях на хабарі затримано інспектора ДФС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: