Бойовики обстріляли житлові будинки Золотого-1

Читать на русском
Під час обстрілу було пошкоджено і сусідні будинки, де були вибиті шибки у вікнах житлових і господарських будівлях. Ще в одному будинку по вулиці Чайковського пошкоджені вікна в теплиці і альтанці.

У Попаснянському районі Луганської області бойовики обстріляли житлові будинки Золотого-1.

Про це повідомляє штаб ООС, пише «Слово і Діло».

«Українська сторона СЦКК повідомляє про продовження обстрілів із боку збройних формувань Російської Федерації мирних населених пунктів уздовж лінії розмежування. Систематичні обстріли з боку російсько-окупаційних військ постійно створюють загрозу життю мирного населення і ушкоджують цивільну інфраструктуру Донбасу», - йдеться в повідомленні.

Карта ООС: ситуація на сході України на 18 травняСитуація на сході країни на 18 травня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Як повідомляється, незаконні збройні формування використовували артилерійські системи 122-го калібру. Через попадання в будинок на вул. Лесі Українки та розрив артилерійського снаряда 122-го калібру в будівлі зруйновано дах, частково пошкоджені стеля, санітарні прибудови, коридор і кухня, вікна в спальні.

Власник будинку повідомив, що під час обстрілу він вийшов на вулицю, і це його врятувало від загибелі. Під час обстрілу було пошкоджено і сусідні будинки, де були вибиті шибки у вікнах житлових і господарських будівлях. Ще в одному будинку по вулиці Чайковського пошкоджені вікна в теплиці і альтанці.

На місці обстрілу зафіксували шість свіжих воронок від попадання артилерійських снарядів калібру 122 на відстані близько 60 м від автомобільного шляхопроводу, що з'єднує населені пункти Золоте і Гірське.

Відзначається, що неподалік розташовані школа і коледж і що саме по цій дорозі щодня ходять дорослі і діти. В результаті обстрілу ніхто не постраждав.

Раніше на Донбасі обстріляли безпілотник ОБСЄ.

Також нагадаємо, позиції ООС обстріляли біля Кримського.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: