Карта ООС: ситуація на сході України на 18 травня

Читать на русском

Ситуація на сході країни на 18 травня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Загальна кількість обстрілів наших позицій російсько-окупаційними військами за добу, порівняно з попередньою, знову дещо зменшилася. Водночас, інтенсивність застосування противником забороненого Мінськими домовленостями озброєння залишалася високою.

Загалом протягом минулої доби обліковано 7 прицільних обстрілів наших позицій. Противник випустив у наш бік п’ятнадцять 122 мм артилерійських снарядів, а також 48 мін 120-го та 82-го калібрів.

Внаслідок ворожих обстрілів минулої доби один український воїн зазнав поранення. Наразі він перебуває в одному з військових мобільних госпіталів, де отримує необхідну медичну допомогу.

За даними розвідки Об’єднаних сил, вогнем у відповідь 17 травня двох окупантів було знищено, ще 12 – поранено.

Напрямки

Луганський напрямок

Тут відбулося 4 прицільних обстріли.

У період з 06:50 до 07:25 ворог з боку міста Первомайськ випустив у бік обладнаних неподалік населеного пункту Золоте-4 позицій Об’єднаних сил 15 артилерійських снарядів калібру 122 мм. Ще один раз у цьому районі наші військовослужбовці були обстріляні після 17:00 години з міномету калібру 82 мм.

82 мм міномет окупанти також застосували після 18:00 поблизу селища міського типу Новгородське – за 45 хвилин на обладнаних тут позиціях українських військ розірвалися 26 мін.

Біля Кримського російсько-окупаційні війська з опівдня 15 хвилин вели вогонь з автоматичних станкових і ручних протитанкових гранатометів.

Донецький напрямок

Окупанти порушували режим тиші тричі.

Тут міномети 120-го калібру, а також станкові протитанкові гранатомети ворог використав під час тривалого вечірнього обстрілу опорних пунктів підрозділів Об’єднаних сил неподалік Павлополя.

Крім того, вночі з боку Верхньошироківського з кулеметів великого калібру та стрілецької зброї були обстріляні військовослужбовці Збройних Сил України, які виконують бойові завдання поблизу Гнутового, а в обідню пору з автоматичних станкових гранатометів – захисники Новотроїцького.

Обстановка на лінії фронту станом на сьогодні, 18 травня

Протягом ночі та під ранок противник проявляв активність на Луганському напрямку, де здійснив 3 обстріли в районі Кримського.

Зокрема, з 02:20 до 02:40 з боку населеного пункту Сентянівка ворог вів вогонь з автоматичних станкових і ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Так само з боку Сентянівки близько 04:00 ворог за 35 хвилин випустив по українських опорних пунктах п’ятнадцять 120 мм мін.

З 04:30 захисники Кримського нарахували на своїх позиціях ще 12 розривів мін – по шість 120-го та 82-го калібрів. Цього разу окупанти вели вогонь з боку населеного пункту Донецький.

Внаслідок обстрілів з початку поточної доби двоє військовослужбовців Об’єднаних сил з пораненнями були евакуйовані для надання медичної допомоги.

На кожний обстріл наші підрозділи дали адекватну відповідь, втрати ворога уточнюються.

Підрозділи Об’єднаних сил надійно контролюють ситуацію на лінії зіткнення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: