США позбавили Туреччину торгових преференцій

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп підписав прокламацію, що проголошує низку заходів економічного характеру щодо Туреччини.

Президент США Дональд Трамп підписав прокламацію, що проголошує низку заходів економічного характеру щодо Туреччини.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на DW.

Повідомляється, що Трамп припинив дію режиму торговельних преференцій, введеного в 1975 році. Разом з тим Трамп наполовину - до 25% - зменшив тарифи на імпорт турецьких сталі.

«Я вирішив, що доцільно з 17 травня 2019 року позбавити Туреччину статусу країни, що розвивається - благоприобретателя з урахуванням рівня її економічного розвитку», - підкреслив лідер США.

До цього Туреччина підпадала під дію Єдиної системи торгових преференцій, що передбачала зниження мит на низку товарів. Перегляд цієї політики розпочалося ще в серпні 2018 року на тлі зростання напруженості у двосторонніх відносинах, відзначає агентство Reuters.

Нагадаємо, раніше глава управління зі зв'язків Адміністрації президента Туреччини Фахреттин Алтун заявив, що країна завершила процес закупівлі ракетних комплексів С-400 в Росії.

Раніше, віце-президент Сполучених Штатів Майк Пенс заявляв, що закупівля Туреччиною російських зенітно-ракетних комплексів С-400 представляє велику загрозу для НАТО. Пенс попереджав, що Штати не будуть спокійно спостерігати за тим, як Туреччина купує зброю у противників альянсу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: