Порошенко дав громадянство екс-депутату Держдуми і сестрі Сенцова

Читать на русском
Чинний президент в останній день своєї каденції видав українські паспорти двом росіянам для набуття громадянства України.

Президент Петро Порошенко в п'ятницю, 17 травня, надав громадянство України сестрі ув'язненого в Росії Олега Сенцова Наталі Каплан і екс-депутату Держдуми РФ, бізнесменові Іллі Пономарьову.

Як пише «Слово і Діло», про це вони повідомили на своїх сторінках у Facebook.

«Сталося! Я громадянка України», - написала сестра Сенцова.

Пономарьов зазначив, що це означатиме новий етап у його житті і це велика честь.

«Нарешті, це сталося! Сьогодні чинний президент України - Петро Порошенко, в останній робочий день своєї каденції, підписав указ про надання мені українського громадянства, з урахуванням державного інтересу. Я сказав йому і хочу повторити тут: це означатиме новий етап мого життя, і це велика честь і величезна відповідальність», - написав екс-депутат Держдуми РФ.

Також Пономарьов додав, що буде використовувати новий статус для отримання нових іноземних інвестицій для країни, створення нових робочих місць, збільшення державного бюджету «для зростання добробуту українців».

«Упевнений, що процвітання України - це ключ до змін у Росії», - підсумував Пономарьов.

Як відомо, Ілля Пономарьов був єдиним російським депутатом, який голосував проти «приєднання» Криму до РФ у березні 2014 року.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів вирішив визнавати недійсними російські паспорти, видані українцям у двох пунктах видачі паспортів в Ростовській області.

24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ, згідно з яким спрощується процедура отримання російського громадянства для жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: