Гройсман прокоментував розпад коаліції в Раді

Читать на русском
Присутній в парламенті в п'ятницю, 17 травня, прем'єр-міністр Володимир Гройсман прокоментував припинення діяльності коаліції у Верховній Раді.

Присутній в парламенті в п'ятницю, 17 травня, прем'єр-міністр Володимир Гройсман прокоментував припинення діяльності коаліції у Верховній Раді.

Як повідомлялося, фракція Народний фронт оголосила про вихід з коаліції. Офіційно про її розпад заявив спікер парламенту Андрій Парубій, який закликав у 30-денний термін сформувати нову більшість, пише «Слово і Діло».

Сила коаліції: що буде з парламентською більшістю після 31 березняОкружний адміністративний суд Києва вимагає надати докази про персональний склад парламентської коаліції. Про що це свідчить, аналізував політолог Олександр Радчук.

Гройсман подякував фракції Народний фронт і БПП за роботу в коаліції.

«Окремо я хочу подякувати лідера Народного фронту Арсенія Яценюка», - зазначив прем'єр.

«Можливо, він заплатив за це високу ціну», - зазначив Гройсман.

У той же час, прем'єр закликав всі фракції об'єднатися і працювати разом.

«Треба брати участь в ухваленні рішень, а не просто ходити на телебачення і базікати своєю мовою, обливати брудом всіх інших і робити все для того, щоб Україна була слабкою», - сказав він.

Крім того, Гройсман заявляє, що Верховна Рада і уряд працюватимуть до парламентських виборів.

Він закликав народних депутатів спільно з урядом і новообраним президентом «визначити той порядок денний, який нас сьогодні об'єднує». Зокрема, Гройсман закликав депутатів прийняти рішення про скасування депутатської недоторканності.

«Я вважаю, що недоторканність в українському парламенті і для інших чиновників, вона їх роз'їдає зсередини. Вона дозволяє розширювати рамки і порушувати закон, за який все одно доведеться відповідати», - зазначив прем'єр.

Раніше «Самопоміч» відмовилася брати участь в створенні нової коаліції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: