ВР ухвалила закон для запровадження посади оперативників у ДБР (доповнено)

Читать на русском
Верховна рада України ухвалила в другому читанні закон про вдосконалення діяльності Державного бюро розслідувань.

Верховна рада України ухвалила в другому читанні закон №5395-д про вдосконалення діяльності Державного бюро розслідувань.

Як пише «Слово і Діло», за проголосували 277 народних депутатів.

Державне бюро розслідувань не розпочало роботу наприкінці жовтня, як обіцяв ТрубаТруба знову не вклався в обіцяні терміни початку роботи ДБР. Він запевнив, що відомство розпочне роботу наприкінці жовтня, проте наразі тривають конкурсні відбори слідчих.

«Верховна рада нарешті ухвалила зміни до Закону про ДБР — цього ми чекали рік. Це відкриває нам шлях для створення власних оперативних підрозділів. Після того, як президент підпише закон, ми запускаємо конкурси на посади оперативних працівників. Це важливий етап формування незалежного потужного правоохоронного органу»,- зазначив після голосування директор Державного бюро розслідувань Роман Труба.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України підтримав проект указу президента про святкування дня Державного бюро розслідувань. Таким чином, уряд підтримав пропозицію президента запровадити нове професійне свято. Після підписання указу День ДБР відзначатиметься щорічно 27 листопада.

Раніше, на початку лютого спікер ВР Андрій Парубій анонсував, що Верховна рада 7 лютого розгляне законопроект про вдосконалення діяльності Державного бюро розслідувань. Він підкреслював, що рішення щодо ГБР необхідно ухвалити.

У травні минулого року нардепи підтримали за основу в першому читанні законопроект №5395-д про вдосконалення діяльності Державного бюро розслідувань. Парубій пізніше заявив, що законопроект для запуску роботи Державного бюро розслідувань (ДБР) може бути ухвалений у червні 2018-го, проте документ так і не ухвалили.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: