Україна не використала 8 млрд допомоги ЄС – посол

Читать на русском
Представництва Європейського Союзу в Україні порадило не просити нових грошей, а використовувати ті, що були надані раніше.

Україна не використала вісім мільярдів євро допомоги, які були виділені ЄС.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив Глава представництва Європейського Союзу в Україні Х’юг Мінгареллі, повідомляють Українські новини.

«ЄС виділяє значні суми Україні на підтримку реформ, однак ці гроші не завжди використовуються якнайкраще. Потрібно розуміти той факт, що більша частина цих коштів взагалі не використовується за цілою низкою причин», - сказав він на конференції EU: Future Simple or Future Indefinite, організованою Європейською бізнес-асоціацією.

За його словами, основною причиною є відсутність якісної інституційної спроможності, а для прискорення процесу потрібно «давити» на місцеву владу.

«Ми підрахували, що зараз не використано вісім мільярдів євро, які були надані ЄС... Перш ніж просити додаткові гроші, витратьте спочатку ті, які доступні», - додав він.

Раніше Мінграреллі заявляв, що Україна має «жахливий» імідж в Європі. Його створили російські ЗМІ. Також Мінгареллі визнавав, що європейський шлях України незаперечний.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: