Голову кваліфікаційної комісії суддів позбавили повноважень

Читать на русском
Відзначається, що суд, розглянувши заяви про забезпечення позову, які надійшли від Сергія Остапця і Олександра Кротюка, ухвалив рішення їх задовольнити.
Сергій Козьяков

Окружний адміністративний суд міста Києва позбавив повноважень голову Вищої кваліфікаційної комісії суддів Сергія Козьякова і члена ВККС Станіслава Щотки.

Про це повідомляє прес-службу суду, передає «Слово і Діло» 15 травня.

Відзначається, що суд, розглянувши заяви про забезпечення позову, які надійшли від Сергія Остапця і Олександра Кротюка, ухвалив рішення їх задовольнити.

Окружний суд заборонив Сергію Козьякову виконувати повноваження члена ВККС, а також зобов'язав іншого члена комісії, який буде виконувати обов'язки голови, ввести Остапця до складу ВККС.

Сергій Остапець 6 травня був призначений членом комісії замість Станіслава Щотки наказом голови Державної судової адміністрації Зеновія Холоднюка.

Підставою для прийняття Окружним адміністративним судом міста Києва таких рішень було, в тому числі, встановлення судом обставин закінчення визначеного законом терміну повноважень Сергій Козьякова і Станіслава Щотки як членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Ухвали суду про забезпечення позову підлягають негайному виконанню з дня їхньго прийняття незалежно від їх оскарження.

Раніше ВРП схвалила 69 кандидатур на посади до Верховного суду.

Також нагадаємо, міжнародні експерти пропонували ветувати 47 кандидатів до Антикорсуду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: