Лещенко готовий іти на допит до ГПУ

Читать на русском
Сергій Лещенко вимагає від генерального прокурора Юрія Луценка якнайшвидше внести до Верховної ради подання про позбавлення його депутатської недоторканності.

Народний депутат від фракції БПП Сергій Лещенко вимагає від генерального прокурора Юрія Луценка якнайшвидше внести до Верховної ради подання про позбавлення його депутатської недоторканності.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав журналістам перед парламентом 14 травня у відповідь на звинувачення Луценка в розголошенні даних досудового розслідування у справі «чорної бухгалтерії» Партії регіонів.

Лещенко прокоментував слова Джуліані щодо скасування візитуНародний депутат України Сергій Лещенко стверджує, що генпрокурор Юрій Луценко ввів адвоката Дональда Трампа Рудольфа Джуліані в оману.

«Я вимагаю від генпрокурора Луценка сьогодні негайно, якщо не може сьогодні, завтра, до кінця тижня внести подання… і зняти з мене депутатську недоторканність. Провести це розслідування в максимально стислі терміни і перестати використовувати цю справу, як засіб збереження ним влади на посаді генерального прокурора», – сказав Лещенко.

Нардеп пообіцяв особисто проголосувати за це подання.

Лещенко зазначив, що надасть усю необхідну інформацію щодо «чорної бухгалтерії» ПР під час допиту, який закликає зробити публічним.

Нагадаємо, генпрокурор Юрій Луценко заявив, що народного депутата Сергія Лещенка викличуть до Генпрокуратури, і там, імовірно, вручать йому підозру за розголошення даних досудового слідства в його публікації про так звану «чорну бухгалтерію» партії президента-втікача Віктора Януковича.

Як відомо, 11 травня стало відомо, що Джуліані, який мав приїхати в Україну для зустрічі із Зеленським, скасував свій візит.

Причиною скасування візиту стали «виснажливі атаки», яким піддали Джуліані після анонсування свого візиту. Крім того, адвокат Трампа припустив, що в Україні він опиниться у середовищі людей, які є «ворогами президента», у деяких випадках і «ворогами США».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: