На дорогах України збільшили кількість радарів TruCAM

Читать на русском
Заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький заявив, що з понеділка, 13 травня, на дорогах країни працюватимуть 100 приладів TruCAM.

Заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький заявив, що з понеділка, 13 травня, на дорогах країни працюватимуть 100 приладів TruCAM.

Радари TruCam: як ловитимуть і штрафуватимуть порушників ПДРВ Україні на дорогах у тестовому режимі почали працювати радари TruCam. Як працюють пристрої, розбиралися з експертами.

Про це повідомляє прес-служба МВС, передає «Слово і Діло».

«До тих 75, котрі що вже працюють, додаємо ще 25 - на ділянках із підвищеною аварійністю, причиною якої є переважно саме перевищення дозволеної швидкості», - зазначив він.

Підходи до процесу роботи TruCAM:

  • Публікується карта із нанесенням ділянок використання приладів.

  • Стоять попереджувальні знаки в місцях вимірювання.

  • Стоїть службовий автомобіль із включеними синіми проблисковими маячками.

«Все максимально відкрито і з максимальним попередженням, адже наша мета - не притягнути до відповідальності як можна більше, а попередити правопорушення, знизити швидкість. Залишається тільки одне - стежити за знаками і не порушувати... І пам'ятати: «Швидкість - вбиває», - сказав Білошицький.

Для тих, кому такого наполегливого попередження виявляється недостатньо, звичайно, загрожує відповідальність - штраф 255 грн. (перевищення понад 20км/год або 510 грн. пПеревищення понад 50км/год).

Раніше поліція оприлюднила статистику ДТП за 2018 рік.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: