Зведення штабу ООС 13 травня: 16 обстрілів, троє поранених

Читать на русском
За минулу добу бойовики 16 разів обстріляли позиції Збройних сил України на Донбасі, були поранені троє українських військовослужбовців.

За минулу добу бойовики 16 разів обстріляли позиції Збройних сил України на Донбасі, були поранені троє українських військовослужбовців.

Про це повідомляє прес-центр Операції об'єднаних сил (ООС) вранці в понеділок, 13 травня, пише «Слово і Діло».

Карта ООС: ситуація на сході України на 12 травняСитуація на сході країни на 12 травня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

«12 травня озброєні формування Російської Федерації 16 разів порушили режим припинення вогню, з них один раз - із застосуванням заборонених мінськими угодами мінометів калібру 120 мм. Внаслідок обстрілу двоє військовослужбовців Об'єднаних сил отримали поранення, один воїн був травмований в результаті вибуху ворожої мінометної міни», - йдеться у зведенні штабу.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник 13 разів обстріляв позиції Об'єднаних сил. Зокрема, чотири рази із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - біля Авдіївки, із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - поблизу н.п. Гнутове, двічі з автоматичних станкових гранатометів - поблизу н.п. Кам'янка і Новотроїцьке, зі станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї - в районі н.п. Талаківка, тричі з автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї - близько н.п. Богданівка, Старогнатівка і Гранітне, двічі з великокаліберних кулеметів - поблизу Лебединського.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» позиції українських захисників бойовики обстріляли тричі з мінометів калібру 120 мм - поблизу н.п. Кримське, з гранатометів різних систем і стрілецької зброї - біля н.п. Новотошківського, зі станкових протитанкових гранатометів - близько н.п. Зайцеве.

За даними української розвідки, 12 травня двоє бойовиків були поранені.

«З початку поточної доби ворог зі станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів один раз обстріляв наші позиції поблизу населеного пункту Богданівка в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», - відзначили в штабі.

Також у штабі ООС додали, що з початку поточної доби втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає.

Рані Курт Волкер звинуватив Росію в погіршенні ситуації на Донбасі.

Також нагадаємо, Україна в Бундестазі підтримала ініціативу про активізацію мирного процесу на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: