Карта ООС: ситуація на сході України на 12 травня

Читать на русском

Російсько-окупаційні війська продовжували обстрілювати позиції наших військ з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а також заборонених Мінськими угодами мінометів калібрів 120 і 82 мм.

Загалом протягом минулої доби обліковано 11 обстрілів наших позицій, усі вони визначені як прицільні.

Внаслідок цих обстрілів двоє військовослужбовців Об’єднаних сил зазнали поранень. Наразі нашим захисникам надається необхідна допомога у військових мобільних госпіталях.

Зважаючи на загрозу власному життю та здоров’ю, військовослужбовці Збройних Сил України відкривали вогонь у відповідь. За даними розвідки Об’єднаних сил, 11 травня одного окупанта було знищено, ще двох – поранено.

Луганський напрямок

Тут відбулося 4 обстріли.

Зокрема, двічі з мінометів 82-го калібру противник у період з 19:30 до 21:00 години обстріляв наших військовослужбовців, які виконують бойові завдання біля населеного пункту Золоте-4.

По опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил неподалік Новоолександрівки окупанти після 21:00 вечора протягом 20 хвилин вели вогонь з міномету 120-го калібру.

Поблизу Зайцевого позиції наших підрозділів були обстріляні ворогом зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів, а також кулеметів великого калібру.

Донецький напрямок

Російсько-окупаційні війська порушили режим тиші 7 разів.

По 2 рази противник обстрілював позиції підрозділів Об’єднаних сил в районі населених пунктів Авдіївка та Піски.

Так, на підступах до Авдіївки після 08:00 мала місце вогнева провокація із застосуванням стрілецької зброї. А після 18:00 наші оборонці цього населеного пункту нарахували на своїх позиціях 8 розривів мін калібру 120 мм, випущених з боку окупованої Яковлівки.

Біля населеного пункту Піски ворог проявляв активність ввечері: після 17:00 обстріляв наших воїнів з ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів, а близько 20:00 – зі станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

Так само зі станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї окупанти з 20:50 до 21:35 вели вогонь по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил неподалік населеного пункту Пищевик.

А поблизу Мар’їнки ввечері лунали постріли зі стрілецької зброї.

Крім того, у вечірній час російсько-окупаційні війська вдалися до застосування 120-го і 82-го мінометів – в районі Опитного випустили по позиціях підрозділів Збройних Сил України відповідно 3 і 2 міни зазначених калібрів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: