Наступниця Меркель відмовилася від посади канцлера

Читать на русском
Аннегрет Крамп-Карренбавер, що змінила на цій посаді канцлера Німеччини Ангелу Меркель, не планує займати посаду канцлера до офіційного завершення терміну повноважень Меркель у 2021 році.

Голова німецького Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Аннегрет Крамп-Карренбавер, що змінила на цій посаді канцлера Німеччини Ангелу Меркель, не планує займати посаду канцлера до офіційного завершення терміну повноважень Меркель у 2021 році.

Про це вона заявила в інтерв'ю виданню Welt am Sonntag, передає «Слово і Діло».

Наступниця Меркель перегляне політику щодо мігрантівНова голова правлячої в Німеччині партії Християнсько-демократичний союз (ХДС) Аннегрет Крамп-Карренбауер заявила про намір змінити міграційну політику.

«Канцлер і уряд були обрані на весь термін повноважень, що і громадяни справедливо очікують, що вони серйозно ставляться до зобов'язань, що випливають з цих виборів. Тому я виключаю, що буду докладати зусилля для безглуздих змін», - заявила голова ХДС.

Раніше Меркель, яка очолює уряд Німеччини з 2005 року, повідомила, що не буде претендувати на посаду голови ХДС і не має наміру знову ставати канцлером в 2021 році.

Крамп-Карренбауэр зазначила, що ХДС висуне кандидата на посаду канцлера в кінці осені 2020 року, відразу після ухвалення нової програми партії.

У грудні минулого року на з'їзді партії Крамп-Карренбауэр була обрана головою ХДС замість Меркель.

Нагадаємо, Аннегрет Крамп-Карренбавер стала на захист спорудження Північного потоку-2, однак заявила, що розуміє занепокоєння сусідніх держав щодо цього газопроводу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: