Порошенко звільнив Філатова з посади заступника голови АП

Читать на русском
Олексій Філатов покинув посаду заступника голови Адміністрації президента України (АПУ). Відповідний указ опублікуваои на сайті президента від 11 травня 2019 року.

Олексій Філатов покинув посаду заступника голови Адміністрації президента України (АПУ).

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на указ на сайті президента від 11 травня 2019 року.

«Звільнити Філатова Олексія Валерійовича з посади заступника глави Адміністрації президента України», - йдеться в указі.

Олексій Філатов прийшов в Адміністрацію президента 22 липня 2014 року, коли її головою став Борис Ложкін, і відповідав в АП за юридичні питання. До цього очолював практику вирішення спорів в адвокатському об'єднанні «Василь Кісіль і Партнери», однієї з найбільших юридичних фірм України. Міжнародні та національні рейтинги (Chambers Global, Chambers Global, Legal 500, Ukrainian Law Firms) неодноразово відзначали Філатова як одного з кращих українських експертів у сфері вирішення спорів.

Одним із завдань Філатова на держслужбі стало законодавче забезпечення судової реформи. Під керівництвом Філатова були розроблені ухвалені парламентом в 2016-2018 роках зміни в Конституцію України з питань правосуддя, три нових процесуальні кодекси, закони про судоустрій, про Конституційний суд, про Вищу раду правосуддя, про Антикорупційний суд.

В результаті реформи сформований на конкурсній основі новий Верховний суд, введено кваліфікаційне оцінювання суддів для перевірки їх відповідності критеріям компетентності, етики та доброчесності, скасована повна недоторканність суддів і істотно збільшена їх заробітна плата.

Соціологічні опитування показали зростання довіри українців до судової системи: якщо у 2015 році тільки 5% українців довіряли судам, то в 2018 ця цифра зросла до 16%. У той же час, серед юристів реформу підтримують близько 70%.

Раніше ЗМІ вже повідомляли про звільнення Філатова, проте в АП цю інформацію спростовували.

Також повідомлялося, що Олексій Філатов не з'явився до Генеральної прокуратури для вручення повідомлення про підозру і допит у справі про розслідування злочинів бізнесмена Сергія Курченка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: