Порошенко звільнив заступника глави АП Філатова – ЗМІ

Читать на русском
Президент Петро Порошенко звільнив Олексія Філатова від обов'язків заступника глави Адміністрації президента.

Президент Петро Порошенко звільнив Олексія Філатова від обов'язків заступника голови Адміністрації президента.

Як пише «Слово і Діло», про це «Українським новинам» повідомили джерела в АП і юридичних колах.

У Порошенка запевняють, що Філатов показав усі свої доходиВ Адміністрації президента нагадують, що до призначення на посаду заступника глави АП Філатов 18 років займався приватною юридичною практикою.

«Указ про звільнення підписаний - він перебуває в Апараті Адміністрації президента України. Його планують опублікувати 21 квітня», – розповіло джерело.

Співрозмовник повідомив, що Філатов звільнений у зв'язку з поданням заяви про відставку. На цей момент він знаходиться за кордоном.

Інші джерела повідомили, що Філатова звільнили в зв'язку з тим, що він не впорався з поставленими завданнями. За їх словами, указ про звільнення буде оприлюднений лише 21 квітня. Це пов'язано з тим, «щоб не зупиняти запущені процеси і не сіяти паніку в оточенні президента».

«Це і небажання загострювати ситуацію перед другим туром, і необхідність забезпечити діяльність судової реформи до чинного куратора», - підкреслило джерело.

Нагадаємо, раніше Генеральна прокуратура повідомила Філатову про підозру в причетності до злочинів бізнесмена-втікача Сергія Курченка, але потім скасувала підозру.

Крім того, правоохоронці продовжують розслідувати справу про незаконне збагачення Філатова, відкрите минулого року НАБУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: