СБУ розслідує обставини будівництва житлового комплексу «Єнісейська садиба»

Читать на русском
СБУ розслідує обставини будівництва житлового комплексу Єнісейська садиба в Києві за адресою вул. Академіка Писаржевського, 8.
Готові будинки в кінці 2016 року ЖК «Єнісейська садиба».

СБУ розслідує обставини будівництва житлового комплексу «Єнісейська садиба» в Києві.

Про це пише «Слово і Діло», з посиланням на KV.

Йдеться про будівництво житлового комплексу «Єнісейська садиба» за адресою вул. Академіка Писаржевського, 8.

Слідство з'ясувало, що забудовники (кооператив «Єнісейська садиба-1» і ТОВ «Строй Альянс Груп») посилаються на затверджений в 2017 році Детальний план території (ДПТ), але будівництво здійснювалося без оформлених прав на землю та містобудівних умов і обмежень, а будинки здавалися в експлуатацію за підробленими деклараціям і без поповнення міського бюджету пайовими внесками. Ймовірно, тепер помічнику нардепа від БПП Юлія Мамчури - Михайлу Булигіну не вдасться заселити людей в готові будинки і добудувати останній об'єкт. Госпсуд Києва ще у вересні 2018 постановив звільнити комунальну землю.

А постановою від 2 квітня 2019 року у справі № 755/4315/19 суддя Дніпровського районного суду Києва Марія Сазонова надала СБУ доступ до виписок по рахунках, відкритими ТОВ «Строй Альянс Груп в АТ «УкрСиббанк».

За інформацією СБУ, з метою введення об'єктів в експлуатацію та ухилення від сплати до бюджету Києва обов'язкових платежів, в зазначені декларації про готовність об'єктів до експлуатації також були внесені завідомо неправдиві відомості про сплату до місцевого бюджету коштів пайової участі у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури Києва.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: