Зеленський: 9 травня - це наш День подяки

Читать на русском
Також Зеленський підкреслив, що війна торкнулася кожної української сім'ї, а внесок українців в перемогу - величезний.

Новообраний президент України Володимир Зеленський в четвер, 9 травня, в День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні відвідав рідне місто Кривий Ріг у Дніпропетровській області, де побував на могилі свого дідуся, який воював під час Другої світової війни.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook, пише «Слово і Діло».

Дні пам'яті або перемоги? Коли в світі відзначають річницю закінчення Другої світової війни8 травня в Україні відзначають День пам'яті і примирення: «Слово і Діло» підготувало інфографіку, коли в світі згадують річницю закінчення Другої світової війни.

«Сьогодні я на могилі свого дідуся Семена Івановича Зеленського. Він пройшов всю війну і залишився назавжди в моїй пам'яті одним із тих героїв, які захистили Україну від нацистів. Шкода, що ми так рідко згадуємо ветеранів, своїх дідусів і бабусь. Ми повинні бути вдячними їм кожен день», - написав Зеленський.

Новообраний президент зазначив, що 9 травня сьогодні - це «наш День подяки».

«Подяки за те, що нелюдська ідеологія нацизму назавжди пішла в минуле. Подяки тим, хто боровся з нацизмом - і переміг. Просто вдячні всім - за можливість народитися і жити», - написав він.

Також Зеленський підкреслив, що війна торкнулася кожної української сім'ї, а внесок українців в перемогу - величезний.

«Ніхто не має права приватизувати цю перемогу, говорити, що вона могла статися і без українців. Пам'ятаємо тих, хто загинув. І шануємо тих, хто ще живий, їх залишилося дуже мало», - написав новообраний президент.

Раніше було названо число загиблих від нацизму українців.

Також нагадаємо, Україна посилила охорону кордонів напередодні Дня перемоги.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: