У поліції розповіли, як пройшли ранкові пам'ятні заходи до Дня перемоги

Читать на русском
У цілому ситуація в Україні спокійна і знаходиться під контролем правоохоронців, уточнив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

У Києві ранкові пам'ятні заходи, присвячені Дню перемоги над нацизмом відбулися без суттєвих порушень.

Про це повідомив голова столичної Нацполіції Андрій Крищенко в четвер, 9 травня, пише «Слово і Діло».

Чи декомунізувала Україна 9 травня та чи потрібен цього дня вихідний?У середу, 8 травня, в Україні відзначається День пам’яті та примирення, присвячений пам’яті жертв Другої світової війни. Чи декомунізувала Україна День перемоги в радянському розумінні, обговорили з експертами.

Крищенко нагадав, що сьогодні вранці в Києві відбулося декілька пам'ятних заходів. Зокрема, в ході від Арсенальної площі до Парку Слави, за даними правоохоронців, взяли участь близько 3 тис. осіб; в заході на Софійській площі - приблизно 1,2 тис. осіб.

Правопорядок забезпечували до 2 тис. Правоохоронців, в тому числі представники Нацгвардії, ДСНС.

«Фактично будь-яких великих правопорушень, провокацій не відбулося, але є у нас три особи, які були доставлені до районного управління, одна була запрошена, двоє доставлені, два адміністративних протоколи за використання забороненої символіки було складено. На даний час все спокійно», - сказав Крищенко.

Він уточнив, що адмінпротокол був складений жінці похилого віку, яка прийшла з портретом Сталіна; жінці, яка прийшла на захід з двома дітьми і взяла з собою георгіївські стрічки. Ще одну жінку затримали через пропаганду георгіївської стрічки перед початком ходи.

У цілому ситуація в Україні спокійна і знаходиться під контролем правоохоронців, уточнив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

Раніше було названо число загиблих від нацизму українців.

Також нагадаємо, під Кривим Рогом люди в балаклавах закидали камінням автобуси.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: