Росія вигнала двох шведських дипломатів

Читать на русском
МЗС Росії ухвалило рішення вислати з країни двох шведських дипломатів у відповідь на відмову у видачі дипломатичних віз для декількох нових співробітників російського посольства в Швеції.

У МЗС Швеції заявили про рішення Росії вислати з країни двох шведських дипломатів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на газету Expressen.

«Росія попросила двох шведських дипломатів покинути країну», - сказав прес-секретар МЗС Швеції Патрік Нільсон, зазначивши, що Стокгольм жалкує з приводу цього рішення Москви.

МЗС Росії ухвалило рішення вислати з країни двох шведських дипломатів у відповідь на відмову у видачі дипломатичних віз для декількох нових співробітників російського посольства в Швеції, йдеться у матеріалі.

«Швеція раніше заявляла, що російському дипломату не була видана віза, також ми давали негативну відповідь на російські заяви на отримання дипломатичної візи. Сталося те, що Росія відреагувала, попросивши двох шведських дипломатів покинути Росію», - каже Нільсон.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що посла Сполучених Штатів в Україні Марі Йованович відкликали з посади і у неї закінчується її дипломатична місія. Як роз'яснили в Державному департаменті, «так було заплановано раніше», і дата від'їзду посла узгоджується з передачею президентської влади в Україні. У понеділок, 20 травня, Йованович повернеться до Вашингтона.

Також, Конгрес просить Білий дім скасувати рішення про відкликання Йованович.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: