Стало відомо, про що говорив Порошенко з Фріланд

Читать на русском
Окрему увагу під час бесіди було приділено звільненню 24 моряків і всіх українських заручників, які незаконно утримуються Росією.

Президент України Петро Порошенко в середу, 8 травня, зустрівся з міністром закордонних справ Канади Христею Фріланд.

Про це повідомляє прес-служба глави держави, передає «Слово і Діло».

«Сторони обговорили погіршення ситуації на Донбасі в контексті чергових провокаційних дій Москви. Петро Порошенко закликав Канаду підтримати посилення санкцій проти Росії у відповідь на так звані паспортні укази», - сказано в повідомленні.

Крім цього, президент наголосив на важливості розгортання миротворчої місії під егідою ООН на тимчасово окупованій частині Донбасу, включаючи неконтрольований ділянку державного кордону між Україною і Росією. Також Порошенко подякував Канаді за введення в березні в координації з ЄС і США так званого азовського пакету санкцій.

Окрему увагу під час бесіди було приділено звільненню 24 моряків і всіх українських заручників, які незаконно утримуються Росією. Порошенко наголосив на важливій ролі Канади в розвитку оборонного потенціалу Збройних сил України. Були обговорені потенційні напрямки поглиблення безпеки співробітництва між Києвом і Оттавою, а також підтримка Канадою можливості отримання Україною плану дій щодо членства в НАТО.

Фріланд привітала вільний і демократичний характер президентських виборів в Україні і відзначила особисту роль в цьому Порошенко.

Раніше Фріланд зустрілася з новообраним президентом України Володимиром Зеленським. Сторони обговорили боротьбу з корупцією і мінський формат врегулювання конфлікту на сході України.

Також нагадаємо, Зеленський зустрівся з посланником Держдепартаменту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: